Tylösand

Nånting oväntat och annorlunda! 

När jag släppte min senaste solo platta, Becoming the Sea i våras så fick jag många fina ord från en massa olika ställen. När Per Bjurman från Aftenbladet skrev att jag var ”Den bäste svenske låtskrivaren du aldrig hört talas om” så värmde det extra. För ett par veckor sedan fick jag ett meddelande via Facebook Messenger från en fotograf vid namn Göran Stierna i Halmstad som hade läst Per Bjurmans artikel och sa att han tyckte väldigt mycket om låten California. Han tyckte dock att den skulle vara på svenska och handla om Tylösand istället! Dessutom kände han saxofonisten Per Thornberg. Jo, låten skulle ha saxofon också! 

Sagt och gjort! Jag började skissa på en svensk text direkt, gjorde ny sång på svenska och skickade det vidare till en Carl Persson som spelade in Pers saxofon. 

I sanningens namn har jag aldrig varit i Tylösand, men Göran skickade mej en fil med fotografier på stället som var så vackra och stämningsfulla att jag ville flytta dit! När vi nu släpper singeln, Tylösand, så är det en av hans bilder ni ser när ni lyssnar på Spotify och andra streaming tjänster. Lyssnar ni på Youtube kan ni se flera av dom! 

Det är så här kul det kan bli när människor jag inte ens träffat tänker till och vill göra något annorlunda. Idag känner jag mej både lite stolt och bortskämd! Tack, Göran, Per och Carl! Det blev fint det här. 

Hoppas låten värmer i höstmörkret och blir en ljuspunkt i er tillvaro! Nu kör vi! Mot Tylösand! 

https://open.spotify.com/album/5Nb3EKB0ndtAF3uJZfFcON?si=eYLwB6VcTO6P2VWrxkLdsQ 

Patrik